Dr.Detroit Jr. heet U van harte welkom!

Als frequent Internet surfer & eigenaar / berijder van een Classic USA Car (soms zelfs 2...) heb ik een soort uittreksel willen maken, zodat het rijden in een Klassieke Amerikaan ook een genot blijft.

Door het gevrijwaard zijn van Houderschapsbelasting is het mogelijk om toch ook de auto van je dromen te rijden. Deze droom kan werkelijk een fantastische werkelijkheid worden, maar als je niet oplet, kan het ook een drama worden. Deze info-site heeft als doel om de droom van vele Big Boys werkelijkheid te kunnen laten worden... door veel informatie te geven over de aankoop en onderhoud van de Klassieke Amerikaan. Alhoewel het ook van toepassing kan zijn op andere Oldtimers, is de nadruk op de Classic USA Cars!

Zelf rijd ik frequent in een van m'n heerlijke sloepjes,  heb ik meerdere import ervaringen opgedaan, en heb ik een vriendenkring waar de American Heritage hoog op de prioriteitenlijst van het heerlijk leven staat.

Het rijden is mijn hobby, het zoeken van de juiste automobiel is een sport. Van restaureren ben ik geen liefhebber, dat mogen anderen doen. Ik zoek (en vind) eerlijke auto's - meestal van de eerste eigenaar of de erfgenamen van de eerste eigenaar. Dit houdt in dat ik nimmer een leuke sportieve wagen zal vinden (dacht ik... tot dat ik in de crisis van 2011 een Corvette vond voor normaal geld van 2e eigenaar...). Dit omdat als het een eerste eigenaar auto moet zijn, het bijna altijd van een ouder persoon is die de wagen nieuw gekocht heeft 'late 60's'/'early 70's', en dus geen sport uitvoering kocht... dat is voor jonge kids en zo....

Maar dat komt toch weer goed uit, want daardoor heb ik steeds heerlijke familie auto's, waar we als gezin met 2 kinderen heerlijk mee toeren, familie bezoeken, vakantie gaan en ook meestal naar het werk mee gaan. Alle ruimte voor van alles, incl. de bagage. Ook op lange reizen naar Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland. 

Dus als je nog twijfels mocht hebben of het allemaal nog wel kan in zo'n oud beestje grote ritten te maken, ben ik het bewijs van "YES!"

Wel moet ik dan toegeven dat het dan wel gaat om op LPG rijdende bakbeesten... het verbruik van 1 op 5 is makkelijker te betalen met een LPG litertje dan 1 op 7 met een litertje Super met Loodvervanger! Ennnn ... LPG is heel veel beter voor het milieu!

Naar ik hoop kunnen de volgende pagina's je helpen om een besluit te nemen over een eventuele aanschaf, of je een richting geven over onderhoud, onderdelen planning, of zelfs adressen voor onderhoud, materiaal aanschaf etc etc

Have FUN

Voor opmerkingen, advies, vragen, links, etc, stuur je bericht naar

ROB (@) DRDETOITJR.COM

vanwege de SPAM is het geen linkje, sorry - je moet het adres even overnemen in je email progamma.

index  welcome  rijden  aanschaf/verkoop  onderhoud  boeken/tijdschriften  mijn classic usa cars  links  reacties

maandag, 19 december 2016