Cadillac Sedan de Ville - 1972 - 4-door Hardtop - V8 - 472cid - A/T - A/C climate controle - P/B - P/S - P/W - P/Seats, P/Locks

 

Cadillac Sedan de Ville 1972

 

Januari 2010 - Het is weer tijd om eens Cadillac te rijden. Dus op zoek naar een 1972 sloepje. Waarom 1972? omdat de vorige zo prettig reden en probleemloos waren. En omdat er meer dan 100.000 van gemaakt zijn (in dat ene jaar!) is het ook niet echt moeilijk om een goede te vinden.

Nu een 4 deurs in de prachtige kleur lichtblauw metallic. En in een heel goede staat, met wat lak beschadigingen OK OK OK  maar geen problemen met roest. Bijna helemaal nog in de originele lak zelfs. Van binnen nog als nieuw, niets veranderd sinds 1972. Dat is toch mijn ding. Gewoon standaard! Maar dan met veel luxe van toen. Airco uiteraard niet in orde maar met een nieuwe pomp en een bezoek aan de juiste airco club is dat snel in orde.

1972, toen zat ik nog op de lagere school en zag dit soort schepen soms langs zoeven in Gouda... dat maakte indruk.

Weer een absolute rust binnen, heerlijk toeren, uiteraard even naar Frankrijk met Frank. Die ritjes van 1000 km enkele reis zijn echt een genot in zo'n zachtjes deinend schip over de best wel goede Franse snelwegen. Maar ook in het boerenland, met alle ramen open een pracht met op de achtergrond de V8 brommend  - top!

Neus 1972 sedandevilleWat een neusje (vrij naar Cesar in Astrix & Obelix)

 

index  welcome  rijden  aanschaf/verkoop  onderhoud  boeken/tijdschriften  mijn classic usa cars  links  reacties