Cadillac Sedan de Ville - 1972 - 4-door Hardtop - V8 - 472cid - A/T - A/C climate controle - P/B - P/S - P/Windows - P/Seats

 

Cadillac Sedan de Ville 1972

Hoe is het weer mogelijk....

 

Een vers schip, rechtstreeks uit Middlesboro, Kentucky - USA. Van Mr. Melvin Sulfridge mogen kopen in de Zomer van 2005.

Deze Sedan de Ville is door zijn schoonvader nieuw aangeschaft in de lente van 1972. Na het overlijden is de sloep nog een paar jaar door zijn vrouw bewaard maar is na het overlijden naar de dochter gegaan. Mr. Sulfridge was van plan om zelf de wagen te bewaren en naar auto shows te gaan, maar door een achteruit gaande gezondheid besloot hij er toch maar afstand van te nemen.

De Sedan heeft de overtocht naar Amsterdam in Juni 2005 gemaakt en ik heb mijn nieuwe speeltje met veel plezier en tevredenheid opgehaald. Echt een Cadillac, stil van binnen en toch alle power die je kan bedenken. Prachtige kleur, beetje brons/goud metallic - roomwit lederen interieur. Plaatje.

Geen roest, wel wat kleine lakbeschadigingen - perfect room wit leren interieur - een perfecte kofferbak met alle originele delen op de juiste plaats - zelfs inclusief het houten wigje! Motor en bak lopen prachtig vloeiend. Een ware sloep.

Zachtjes deinend over de Hollandse wegen, ik denk dat menige manager in de jaren 70 dit echt het summum vonden van hun status, en dat is niet vreemd als je de andere mobielen uit die tijd bekijkt. Zoals een Volvo 164 of een Opel Record... Niet vergelijkbaar!

En (bijna uiteraard....) in 1 keer door de RDW keuring met de complimenten van de keurmeester.

Maar toen kwam Onno langs en die kocht de auto vanwege de bruikbaarheid voor de hele familie. Kijk, dat is toch waar zo'n sloep voor gemaakt is.

 

index  welcome  rijden  aanschaf/verkoop  onderhoud  boeken/tijdschriften  mijn classic usa cars  links  reacties