Dr. Detriot Jr. drives Classic USA Cars daily...

Het rijden in een oude sloep is echt anders!

Wanneer mensen mij aanspreken bij de benzinepomp (regelmatig dus... geintje) is het altijd met een glimlach op het gezicht. Ze herinneren zich de ritjes met Opa of ander familielid van vroeger.... Nu rijden ze een snelle Jap en vragen zich af hoe het rijden in zo'n grote boot nu is.... Anders dus!

Het rijden met een correct onderhouden slagschip is een genot, terwijl een versleten sloep een echt gevaar op de weg is. Als de staat van onderhoud goed is, dan zoeft de wagen over 'des heeren wegen' met een correcte deining als op een kalm zee-tje. 

Het formaat is uiteraard fors, maar alles went, ze zijn tenslotte veeeell kleiner dan een stadsbus. Oefen eerst eens op een verlaten terrein, weg, om de maten in te schatten. Het gevoel van het stuur, of liever gezegd geen gevoel, is geen probleem als je gewend bent aan de afmetingen. Meestal leer je dat het sturen zonder gevoel een soort mikken wordt. De neus, een pracht uitzicht trouwen, mik je de richting op waar je heen wilt. Ga vooral niet je stuur nerveus bewegen, want ondanks dat je geen tegenwicht krijgt, je stuurt echt! Zie ook de pagina onderhoud met opmerkingen over de stuurinrichting.

Ook het remmen is soms verrassend. De bekrachtiging is fors en ook al zonder gevoel. Ook dit is liever niet uit te proberen in het drukke verkeer. Doe eerst dat verlaten weggetje onveilig maken... Je zult verbaast zijn hoe snel je de ongeveer 2 ton gewicht tot stilstand kan brengen. Wederom,als het onderhoud correct is gedaan.

Het genoemde comfort is een kwestie van de juiste schokdempers en vering. Maar het zou zonden zijn als je het ZO strak maakt dat alle deining weg is. Dit doet geen goed aan het Classic USA Cars gevoel. Maar dweilen is absoluut niet nodig.

Duur? Afhankelijk van de hoeveelheid gereden kilometers per jaar JA / NEE. Op LPG rijden maakt het betaalbaar aan de pomp. De investering kan oplopen tot rond de Euro 2000 per installatie, maar het 'gemis' van houderschapsbelasting doet veel goed. In het algemeen verbruikt een Classic USA Car ongeveer 1 op 5 bij LPG (eigen ervaring met al mijn modellen). Op benzine is het ongeveer 1 op 7, dan zie je direct waarom ik toch voor LPG kies, ondanks dat Gas eigenlijk om op te koken is... Trouwens, LPG is veel beter voor het milieu!

Onderhoud van een oud Schip is natuurlijk wel belangrijk! Zie ook onderhoud voor tips en aanwijzingen

 

 

index  welcome  rijden  aanschaf/verkoop  onderhoud  boeken/tijdschriften  mijn classic usa cars  links  reacties

bijgewerkt maandag 19 december 2016