Mercury Montego Villager - 1973 - 4-door Stationwagon - V8 - 490cid - A/T - A/C climate control - P/B - P/S

Mercury Montego Villager 1973

2007 - Waarachtig! Een Stationwagon, helemaal als nieuw! Gevonden door Frank in Boulder Colorado. Van eerste eigenaar, een werkelijk volledig nieuwe staat, zelfs de laadvloer is nog zonder krasjes! Dit is de juiste auto op het juiste moment. We gaan namelijk verhuizen... Dan komt zo'n echte laadvloer goed van pas. Bijvoorbeeld om een nieuw eettafel met 6 stoelen te kopen en direct mee te nemen. Gewoon deur open, bank plat en hup 2.20 meter tafel zo naar binnen en dan ook nog de deur weer dicht kunnen doen. Hoe practisch wil je een auto hebben??!

Maar vooral de originele staat is natuurlijk de pracht. Zelfs het 'klik-laminaat'(het houtstructuurtje in plakvorm) op de auto is nog als nieuw. Slechts 1 deukje in de bumper - Zelf schaaf ik in de nieuwe garage helaas een wielkast molding.

Wat wel apart is, Mercury is de luxe tak van Ford maar de 1ste koper besteld de Montegeo hartstikke kaal, gewoon vinyl bekleding, geen armleuning, geen electrische zaken behalve het achterraam. Echt een Plain-Jane met alleen een Airco. Afwijkende keuze...

Na bijna 3 jaar toch maar verkocht - en wel aan de 2 buurmannen in Zaandam - echte Chouf makkers.

Mercury Montego Villager rear 19733rd Bench Mercury Montego Villager 1973

index  welcome  rijden  aanschaf/verkoop  onderhoud  boeken/tijdschriften  mijn classic usa cars  links  reacties