Dr. Detroit Jr links naar vrienden, vage kennissen en andere interessante paginas!

Interesse in de USA? Kijk vooral naar de Alles Amerika site. Een bruikbare verzameling van informatie en links over/naar/met/in de USA. Van Goedkoop vliegen tot Geschiedenis. Tevens bruikbaar als verzameling links voor algemene info.

The Fritz, de site van het garagebedrijf van Fritz Doesburg in Groenekan. Fritz is niet alleen maf van sloepen maar hij kan er ook nog uitstekend aan sleutelen. En gelukkig, humor aanwezig... Als je eens zijn bedrijfsauto/priveauto ziet, geheel van nix opgeknapt.... Waanzinnig! Het beste van 2 werelden!

De Hemmings, het telefoon-dikke-snoepgoed-boek voor de Classic USA Car liefhebber. Maandelijks komt dit tijdschrift op de markt. Het staat met duizenden advertenties vol van de klassiekers, onderdelen, shows, en alles wat maar met onze hobby te doen heeft. Deze site is de Internet versie, met die zelfde advertenties, maar dan een maand oud. Tevens een zeer leuke webwinkel met boeken en andere zaken.

ARCA Research, of te wel NIVEAU-Plus. De leverancier van jouw oplossing voor je sloep met LPG tank! Het zijn een soort van opblaasballen voor in je spiraalveer. Als je kont iets te veel doorzakt door gewicht, dan is dit een pracht oplossing! En voor Oldtimers eigenlijk met een levenslange garantie. Hollands product voor een Amerikaan (en andere automobielen...)

En als je een goede uitlaat nodig hebt, of HET geluid van je dromen wilt kopen, dan moet je eens naar EPS bellen in Hoogezand. Ja helemaal in het hoge noorden. Maar zelf mogen proeven wat ze kunnen en dat voor normaal geld. Ze buigen en bakken wat je nodig hebt. Zowel in 'mild-steel' als in RVS. Als je voor geluid gaat is RVS het mooiste... vraag maar aan de mannen aldaar.

JC Whitney, het grootste Amerikaanse postorder bedrijf voor auto-onderdelen. Alhoewel NIET gespecialiseerd in klassiekers, hebben ze bijzonder veel van de slijtage gevoelige onderdelen zoals remschoenen, stuurkogels, veren etc etc. Niet altijd even goede service, maar wel goedkoop en prima spullen. MAARRRR, het wordt wel steeds minder doordat de gemiddelde amerikaan jonger wordt. Hierdoor wordt de omloopsnelheid vangewone onderdelen voor onze beestjes langzamer, dus minder interessant voor JCW. 

Kanter Automotive, een zeer gerenomeerd bedrijf, gespecialiseerd in classic cars automotive. Het adres voor de hoge kwaliteit onderdelen zoals remmen, kogels, veren, motordelen. Duurder dan JC Whitney, maar beter spul en goede service. Do it ONCE, do it RIGHT zoals ze zelf zeggen...

The Cadillac Database is een waanzinnige verzameling feiten, kennis, foto's van Cadillac automobielen sinds 1902. Zoek je iets speciaals over je Cadillac of een Special Build Cadillac? Dit is de pagina die je zocht.

En hier in Nederland natuurlijk de Cadillac Club. Veel info over cadillacs en de leden  met hun auto's/verhalen.

Eaton Detroit Springs, een door GM geaccepteerde veren fabrikant (ja, maakt dus zelf de veren en bladveren!!) die op bestelling je gewenste veren gewoon even aanmaakt. Hierdoor is soms de levertijd wat langer, maar uitstekende kwaliteit voor een goede prijs!

Obsolete Chevy Parts, een vreemde club waar je wel je lang gezochte Chevy onderdelen kan vinden. Schakelaars nog in de originele Delco verpakking? Hebben ze. Telefonisch niet altijd makkelijk te verstaan door het verschrikkelijke accent van Nashville... Daarom eerst maar even via het web. Wel prima service volgens de gebruikers.

Steele Rubber Products is de oplossing voor je tocht en lekkage problemen. Een van de betere rubber/mouldings leveranciers nu ook rechtstreeks te bereiken. Kan je eindelijk van dat gierende geluid van je raamstijl af komen! Of de Spuitbeurt afmaken met nieuwe rubbers voor deuren, ramen, kofferbak etc etc etc

Weatherstrip Special, een bedrijf in San Jose, California, USA, doet in alle soorten rubbers. Leveren voor 'discount-prices' een breed assortiment van Softseal, Metro, Steele, Scott Drake, Dennis Carpenter. Leuke zaak mee gedaan voor nog al wat rubberwerk.

Pracht tekeningen bij Classic Cars Illustrated van zeer grote klasse. Meer op de oudere automobielen, maar zeer de moeite waard om te bekijken. Ook te koop... het blijft internet-kunst. (blijkbaar uit de lucht maar ik bewaar hm nog even)

Corvette met alweer vast geroeste Break Callipers? Koop dan de RVS versies van Corvette Stainless Steel Brakes Inc uit Miami. Dez club heeft EIGEN SHOPS waar ze onderdelen maken voor de grote dealers (die het uiterard voor hogere prijzen verkopen) Echt top spul wat ik heb gekocht - en normale prijzen...

Kunst met een Hoofdletter K - Dus met de k van Hein van der Voort - uit Lisse. Mooie olieverf schilderijen met een sfeer van Seattle platteland, sloepen, mountains, en combinaties daarmee. Je moet eens zijn kiekjes bekijken. En uiteraard, de kunstenaar moet ook leven, dus is e.e.a. te koop. Naar ik begrijp ook in sommige kunstuitleen te vinden.

En heb je je nieuwe baby Classic Car gevonden in de USA? Dan helpt Hisham van B&B Expeditie Amsterdam je met alles om de sloep naar Amsterdam (of zelfs voor de deur) te krijgen. Veel ervaring, goede locale USA agent, prima ophaalprijzen en 1-stop-does-it-all

Deze lijst kan worden aangevuld... indien je een site hebt die je hierbij wilt hebben, kun je me de URL doorsturen!

 

index  welcome  rijden  aanschaf/verkoop  onderhoud  boeken/tijdschriften  mijn classic usa cars  links  reacties

maandag 19 december 2016