Dr. Detroit Jr. heeft al eens een Classic USA Car gekocht...

Nadat de wegenbelasting te zwaar op de portemonnee leunde in 1989, heb ik mijn toenmalige Gas-mobiel (een Buick Skylark van 1980) moeten wegdoen. En alhoewel er meer auto's zijn die leuk zijn, is het toch de USA Car die bleef lonken. En toen onze Minister Wim Kok (Wie kent hem vandaag de dag nog...) in 1991 als weldoener goedkeurde dat een automobiel ouder dan 25 jaar GEEN wegenbelasting (houderschaps belasting) meer hoefde te betalen, ben ik hardhollend naar de USA gegaan om weer een echte automobiel aan te schaffen! Zoals op de Indexpagina te zien, zit het in de genen... Ook mijn voorouders reden meestal een USA Car!!

Mijn eerste aanschaf was zoals de meeste het doen, een fijn model met wat werk... OK mijn fout, ik ben daar niet het mannetje voor. Dus daarna heb ik alleen auto's gezocht en gevonden waar geen werk aanzat behalve up-to-date maken qua onderhoud. GEEN plaatwerk sessies, geen maanden sleutelen. Dus voortaan van de 1st of 2de eigenaar kopen, zodat je hele verhaal hebt. 

Bij de link classic usa cars beschrijf ik mijn sloepjes, op deze pagina hoe ik de aankoop doe, waar ik op let etc etc.

Zoals gezegd, mijn eerste aanschaf....

Buick Skylark - 1969 - aanschaf 1994

Een zoektocht in 1994 in de USA monde uit in een bezoek aan Estherville, Iowa. De staat van graan, boeren, rust en ruimte. De mevrouw had de auto in een Trader geadverteerd, en via een relatie had ik het blaadje verkregen met de super slechte advertentie. De foto was de neus van de sloep, net aan zichtbaar in een schuur. Maar het was wel een Buick Skylark van 1969! Een wereld model! Met heel weinig km-ers. Na weken bellen en geen gehoor uiteindelijk de redactie van het blaadje gebeld. Die gaven die vreemde buitenlander het telefoonnummer wat ze hadden in hun file. Een ander nummer dan de advertentie! Dus eindelijk contact. Een alleraardigste oude dame die de wagen nog steeds te koop had. Maar geen verstand van techniek en ook niet van haar auto. Alleen dat ze de eerste eigenaar was, vanuit California weer terug verhuisd was naar Iowa (haar geboortestreek) en nu een auto gekregen had vanuit de erfenis van haar vriendin. Dus Skylark over. Via via tijdens een zakenreis een omweg gemaakt en de auto mogen zien in een oude kippenschuur. Met roest aan de achterschermen en de achteruit-lijst... maar verder helemaal origineel, niet door jonge gasten verbouwd en met prima motor e.d. Doordat het van de eerste eigenaar is, kan je veel beter inschatten wat de auto te lijden gehad heeft. De roest en andere zaken ingeschat qua kosten en de volgende dag de deal gemaakt met Mrs Edna Webster. Lokaal nog het eerste onderhoud laten doen door remmen, uitlaat, accu etc etc te vervangen. Daar het mijn eerste aankoop in de USA was, kon ik de hulp en ervaring van mijn makker Paardekooper goed gebruiken. Een 6 weken later de auto in de winter (ZELF) van de autoboot mogen rijden in Rotterdam. Maar door tijdgebrek geen tijd om direct aan de slag te gaan, dus pas na maanden de auto echt bekeken en alle zaken aangepakt inclusief LPG inbouw. Wederom mocht ik hulp krijgen, nu van Rob W. een Sloepen-freak uit Noord Holland. Uiteindelijk zelf naar de RDW en daarna de weide wereld in. WERELDS om er mee te rijden, memories memories.. Uiteindelijk verkocht aan een meneer in Soest, die wel klassiekers gewend was, maar geen USA cars. Ik neem aan dat hij er met veel plezier in is gaan rijden

Chrysler Newport 1969 - aanschaf 1995 - 

Na de 'lark verkocht te hebben kon ik direct een zojuist door mijn vriend 'paard' geimporteerde Crijsler overnemen. Hij had de wagen speciaal gezocht voor een kennis, maar door een baanwisseling kon die kennis de wagen niet gaan gebruiken. En dus te koop.

Dit pracht exemplaar met geweldige lengte lijnen, de 'fuselage-line' was geheel roestvrij. Het slachschip met 4 deuren was wat kindvriendelijker dan de 2-deurs 'lark. En met 2 kleine kinderen is dat toch makkelijker op tripjes. Omdat de motorinhoud 383cid is, heb ik gekozen voor een IMPCO LPG inbouw. Dit omdat het slurpend vermogen weleens een ordinaire installatie te boven kan gaan.Ik heb hier spijt van gekregen. Het verdwijnen van het originele luchtfilter stoorde mij vreselijk. Als je de kap opendeed, zag je geen amerikaan, maar een vreemde gasfabriek. Zoals ook bij de 'lark, heb ik alle schokdempers, remmen, slangen, hulpstuurarm etc etc vervangen. Dan weet je in ieder geval dat die in orde zijn. 

Tijdens het gebruik bleek het een byzonder vriendelijk schip te zijn. Heerlijk deinend, met een oceaan aan ruimte voor alle kinderspullen, inclusief een kinderwagen en bedje. En dat terwijl er nog een 100liter LPG tank in de kofferbak lag. Netjes weggewerkt onder de hoedenplank nam die nauwelijks ruimte in. Wat wel tegenviel was het ontbreken van een Airco en het waanzinnige remvermogen. Een iets te bruukse rembeweging deed de wagen in een krijsende streep tot stilstand komen. Dus altijd met de kleine teen remmen.

Na dik een jaar verkocht aan .... vriend 'paard' die er vele jaren in gereden heeft, inclusief ritjes Portugal e.d.

Plymouth Satelite - 1968 - aangeschaft in 1996

Voor mijn werk had ik veel contact met een Amerikaan uit Texas, Bill (uiteraard). Hij woonde half in Amsterdam, half in Crystal Lake Texas. Uiteraard was Bil redelijk in zijn nopjes dat zo'n rare Hollander zo'n groot schip reed in dt kikkerlandje. En nog leuker vond hij het als ik hem in Amsterdam ophaalde. Gelijk een stoomboot langs de grachten en de snollen...

Maar zijn buurman thuis had een leuk karretje geerfd van een tante. Maar zijn zoon vond het helemaal niks, veel te oud, veel te simpel. En dus een buitenkansje voor die hollander? Jawel. Van eerste eigenaar, iets kleiner dan de Chrysler, en met een werkende Airco!

Dus een keer tijdens een werkreisje ook de Satelite bekeken en gekocht. Lokaal in Crystal Lake vanalles al laten doen.Dan hoef ik de onderdelen niet te importeren en het hier in te bouwen. Dus na een maand de auto zelf opgehaald en van Texas naar Jacksonville Florida gereden. Ik kon mijn geluk niet op. Rijdend zonder handen... 

Na een paar weken stond "Christine", haar naam, op de Amsterdamse kade. Helaas bijna alle snuisterijen gejat tijdens de vaart, maar ja, risico van het vak.

Direct de auto, samen met mijn makker Rob Wie klaargemaakt, LPG ingebouwd en hop naar de RDW!. En jawel, in 1 keer door de keuring. Met de complimenten.

Een heerlijk bakkie, practisch en klein. Een ietsje te klein wanneer de koters iets groter worden. Dus op de Beurs in Leiden verkocht om de nieuwe aanwinst, een full-size GM, binnen halen.

Chevrolet Caprice, 1969, aangeschaft in 1997

Tijdens de jacht naar Big is Beautiful een fijne Caprice gevonden in de Hemmings (zie boeken/tijdschriften). Net wat ik zocht, een groot schip, niets electrisch, maar wel effies anders. Een 4 door Hardtop... een Sport Sedan zoals ze in de folder stonden. Wat toen heeelllll sportief was - niets anders dan een gewone 4-deurs natuurlijk, maar 'met-zonder' raam spijlen en lijsten

Mevr. Widman heeft de wagen in de verkoop vanwege het overlijden van haar man, Ralph. Ze kan haar oren niet geloven dat een Hollander 'from Europe' haar Ralphs' Caprice wil kopen. Na hulp van haar lokale garage om de technische staat te controleren, heb ik door die zelfde garagist e.e.a. weer laten doen. Zoals gewoonlijk de remmen, toch maar een nieuwe uitlaat en nieuwe banden, en het normale onderhoud zoals punten, afstellen, filters etc etc.

Door Mevr.Widman is een leuke reportage gemaakt vanhet ophalen door de trucker. Keurige kiekjes!

Maar ook bij deze sloep is tijdens de vaart e.e.a. aan klein grut wat in de auto lag alweer gejat. Wat wel zonde is, omdat het kado-tjes blijken te zijn van Mevr.Widman.

Ook hier direct LPG inbouwen en naar de RDW. Ook nu weer in 1 keer door de keuring. Da's mooi! En heerlijk rijden. De kids vinden het geweldig, en de ouders ook. Heerlijk toeven, zoeven en met een verse CD wisselaar doen we menige trip naar  Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland.

Ford Galaxy 400 Convertible, 1967, gekocht in 1998

Een pracht model, een echte convertible. Waanzinnig. En een grote 390cid V8, met veel power en ook nog fijn rijdend.

Maar toch niet geheel naar het zin, dus snel verkocht...

Buick Sport, 1965, gekocht in 1999

Toch maar weer een oude lullen auto. Een puur simpele kleinere 4-door Sedan. Niets sportiefs, niets extra's behalve een werkende Airco. Wel geheel origineel maar overgespoten.

Weggehoond door mijn dochters van (toen 7 en 5...). Veel te klein.

OK, OK, ook weer verkocht. Notabene aan de mannen van het Amsterdams Automuseum. Keurige tent trouwens met prima collectie. Gaan kijken is altijd leuk! En er staan altijd sloepen die je eigenlijk wel wilt kopen...

Oldsmobile Cutlass, 1970, gekocht in 2000 

Van de kleinzoon van de eerste eigenaar, Mr. Boyton, gekocht. WERELD car. Helemaal origineel, nergens aan gelast of zo, eerste lak (met was poetsschade!).  Een 4-deurs Hardtop, met Airco.

Een snelle, brutale, 1970 Yuppen-mobiel. 350cid V8 met 3 baks automaat die fantastisch oppakt en dus toch tot een scheuren aanzet... Dus iets te sportief voor mij. Ik ging er toch iets te vlotjes mee rijden, vooral leuk als het op straat iets vochtig is. Net even te fors gas geven waardoor ik zomaar honderd meter met slippende banden aan het scheuren ben.

En ook deze kleine amerikaan wordt door de dochters niet gewaardeerd. er zit geen goede radio in... Tja.

Cadillac Eldorado Convertible, 1975, gekocht in 2003

En toen kwam ik de Eldorado tegen... Zoals mijn vriend Paard zegt; "Als je op leeftijd komt, ga je toch Cadillac rijden"

Een waanzinnig groot schip, bijna 6 meter lang. Met alle maffe luxe die er toen maar te krijgen was in een Automobiel (ja, auto mag je eigenlijk niet zeggen).

Al wat jaren in Nederland, maar nog niet helemaal af.

Ik ben nu de zaken aan het aanpassen en afmaken, maar merk dat een Cadillac toch comlexer is, zeker met voorwiel aandrijving (!!), dan een simpele Chevrolet. Dus meer werk dan verwacht. Maar een genot om er in te rijden! 

Maar als je er te weinig in rijdt.... dan heeft de sloep weleens een foutje - en daar houd ik niet van, dus verkocht.

Cadillac Coupe de Ville, 1972, gekocht in 2004

Maar ja, als je ouder wordt, dan kan je ook de hele dag een Cadillac rijden. Soms zelfs met hoed. Wereld schip, origineel t/m de matten. Gas ingezet want het is een zwaar slagschip, met alles electrisch. Verbruik is dan ook net als de auto, heftig. Maar heerlijk, wat een luxe en comfort. Heerlijk mee op pad, verre trips, naar broer in Frankrijk e.d.... top

Komt nog wel weer meer info uit rollen.

Cadillac Sedan de Ville, 1972, gekocht in 2005

Loop ik tegen een pracht 4-deurs...  En dat is soms toch wel handig. Van de schoonzoon van de eerste eigenaar kunnen kopen. Echt een eerste eigenaar sloepje - niets gekloot, niets verkloot. Alles origineel. Toch wel apart.. toppertje

Komt nog meer info uit rollen.

Chevrolet Caprice Coupe, 1971, gekocht in 2006

Wat een waanzinnig mooie neus, die hoekpicht-units, zo mooi, dat is bijna kunst. Of KUNST...

En erg snel, wellicht ook wel te snel om er dagelijks in te rijden. Daarom met pijn in het hard toch maar verkocht om weer een gewone sedan te nemen... zie onder

Komt nog meer info uit rollen.

Chrysler New Yorker, 1971, gekocht in 2006

Door Frank gekocht maar door mij met liefde overgenomen om daar eens fijn mee te rijden als een jaren 70 bankier... \want dat s de doelgroep voor deze beul uit Detroit. Groot, maar ook nog erg snel ALS je dat wilt. Heerlijke reiswagen - de fransen vluchten aan de kant op de Route de Atlantique. En wij genieten van de zware V8 dreun in het vooronder. Toch ook een een eerste eigenaar sloepje - niets gekloot, niets verkloot. 

Komt nog meer info uit rollen.

Mercury Montego Villager, 1973, gekocht in 2008

Man hoe kan het, rechstreeks uit Bolder Colorado. Een echte stationwagon - gelukkig slechts Mid-Size...
Speciaal gekocht om onze verhuizing makkelijk te maken. Gewoon naar de Loods 5 en alles wat je ziet gewoon zonder stress meenemen. Ook als het een eettafel is van 220 cm lang.. met 6 stoelen. Deuren en klep dicht. Kom we gaan! Maar uiteraard weer afscheid van genomen eind winter 2010. De buurmannen die hem samen kopen zullen het genot hebben van een echte sloep zonder restauratie.

Komt nog meer info uit rollen.

Cadillac Sedan de Ville, 1972, gekocht in 2010

Wat een prachtkleur, dat blauw metallic op zo'n voorname wagen. Ondaks dat het een auto is die niet van eerste eigenaar is en reeds hier staat toch gesneuveld. Echt een auto om weer eens veel in te genieten. Hup, snel naar broer in Frankrijk. Echte luxe is toch ook te waarderen. Die autotemp airco, wat prettig op het franse wegen net... Top

Corvette 25th Anniversary model 1978, gekocht Zomer 2011

Kijk nou! De Doctor gaat toch die Corvette kopen.... Maar met een goede reden. Prijzen zijn nu betaalbaar en dit is een pracht exemplaar van 2e eigenaar die sinds 1986 de 'Vette in een uitstekende staat heeft behouden. En alles noteerd tijdens het leven. Dat is grappig!. Rijden als de beste met een super origineel exemplaar!
Komt nog meer info uit rollen.
Cadillac Fleetwood, 1974, gekocht early 2014

Toch maar eens de allergrootste Cadillac gekocht... van een bekende pianist in NL. Echte liefhebber die de Classic Sloep waarderen kan. Hij had er toen bijna 2 handen vol in zijn voorraad staan - kon hij eens wisselen glimlachtte hij. Waanzinnig interieur, dat hadden mijn Opa en Oma thuis staan! Is maar 1 jaar geleverd, toen was Cadillac al weer geschrokken van de over de top barokke uitstraling.

Later meer....

index  welcome  rijden  aanschaf/verkoop  onderhoud  boeken/tijdschriften  mijn classic usa cars  links  reacties

bijgewerkt maandag 19 december 2016