Cadillac Eldorado - 1975 - 2-door Covertible - V8 - 500cid - A/T - A/C - P/B - P/S - P/W - P/Seats - P/Convertible

Eind December 2002, wanneer ik m'n links controleer, zie ik bij The Fritz een Eldorado op z'n site staan. In de juiste kleur! Waanzinnig model. Inderdaad een echte overdaad in de autoindustrie. Met een lengte van 5.78 en een breedte van 2.02 best wel groot. Fantastisch grote stoelen en een volwaardige achterbank. Door de eerste NL eigenaar met veel liefde en geld in de huidige staat gebracht (JA, niet zelf geimporteerd!). Maar niet af.

Na een prettig gesprek en een prima prijs de Cadillac aangeschaft.

Het is een 1975 Cadillac Eldorado, Convertible, V8 500cid, alles standaard - dus met electrisch bediende ramen, stoelen, Airconditioning (Volledig gereviseerd!), Automaat, Rem- en Stuurbekrachtinging.

De bestuurdersstoel is niet naar m'n zin opgeknapt, dus zal zal nog een keer aangepast worden.

Veel kleine dingen zijn niet helemaal correct, dus nog wat te doen - nieuw embleem op de kofferbak, nieuwe ruitenwissers, nieuwe radio.

Het rijden..... Waanzinnig, alsof je al zittend op een terras de wereld voorbij laat komen. Uiteraard altijd de kap 'down', het echte rijden. En ja, het is een verschil met de gewone sloep. De voorwielaandrijving is gedateerd qua gevoel - een beetje zoals de vroegere grote Simca's (sorry ....) zo voel je de kracht in het stuur. Nooit vervelend, gewoon anders. Wel alles met power, dus heeellll licht sturen, fijn remmen. Wegligging is best wel strak, maar wel met een lichte deining. gewoon zoals het lekker is.

Uiteindelijk toch maar verkocht.... te weinig in rijden betekend toch steeds kleine klachtjes EN DAAR HEB IK EEN HEKEL AAN. 

FOTO2

later meer

index  welcome  rijden  aanschaf/verkoop  onderhoud  boeken/tijdschriften  classic usa cars  links  reacties