Chevrolet Caprice - 1969 - 4-door Hardtop - V8 - 327cid - A/T - A/C - P/B - P/S

 

Dit is mijn trots....

Chevrolet Caprice, 4-door Hardtop, V8, 327cid, Airco, Stuur- Rem- bekrachtiging.

In 1996 zelf gevonden en gekocht van Mrs. Widman in Bycurus, Ohio, USA. De auto is te koop omdat Mr. Widman overleden is - Alhoewel het Ralph's favorite is, is 2 auto's voor een oudere dame van dik 80 teveel. Dus te koop gezet in de Hemmings (zie boeken/tijdschriften). Na enige weken de koop gedaan met extra werk via haar locale garage.

Transport geregeld via Jason in New York - gewoon Ro-Ro. Prima gegaan, wel wat snuisterijen en onderdelen verdwenen tijdens de overtocht. Jammer 

De Caprice op LPG gezet met m'n makker Rob uit het hoge noorden. Wederom via GMS in Alkmaar de juiste spullen voor deze moter laten kiezen. De Caprice loopt er uitstekend op, gemiddeld verbruik (we lijven zuinige Hollanders) is 1 op5. Ook op de verschillende lange ritten naar oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Belgie en binnen Nederland. De wegligging is uitermate voorspelbaar. Met behulp van de juiste schokdempers en een setje luchtbollen voorbereid voor elk gewicht. Heerlijk zoeven dus met een lichte deining. Ik rijd deze fantastische sloep nog steeds. Ook al omdat mijn dochters van nu 8 en 10 jaar (2003) dit nog steeds de mooiste en beste auto vinden die ik ooit heb gekocht.... Over smaak valt niet te twisten.

We schrijven August 2003...

De sloep krijgt weldegelijk roest problemen. Maar wat wil je. ALLE DAGEN rijden, in weer en wind, in sneeuw, hagel, zout en zand. En altijd zonder problemen. Echt een automobiel om trots op te zijn. En dat ben ik dan ook.

Nu een complete Airco revisie; nieuwe pomp, nieuwe condensor, nieuwe dryer... niet voor weinig maar wel alles weer origineel.

We gaan opzoek naar een verse bekleding - Na 33 jaar begint de stof te zwak voor mijn gewicht te worden (ja, ik ben ook en iets te zwaar maar dat bedoel ik niet). Er komen wat kleine scheurtjes in de bestuurderszitting en rugleuning.

En dan ook maar wat nieuw ijzer inzetten. Maar dat kan nog even wachten tot zomer 2004.

Maarrrrr, het vinden van de juiste bekledingsstof werd te moeizaam. In een opwelling de Caprice toen maar verkocht. Tja, na 7 jaar sturen dan toch afscheid nemen. Voorjaar 2004; Dag Caprice, snik.

 

En nog even als toegift!

1969 Caprice in Politie schutkleuren....

 

index  welcome  rijden  aanschaf/verkoop  onderhoud  boeken/tijdschriften  classic usa cars  links  reacties